大分県の蔵元紹介

Invitation to Oita Breweries

日本一の温泉地として有名な大分県は、豊かな自然に恵まれ、歴史ある酒蔵が酒造りに励んでいます。大分県のお酒では麦焼酎が有名ですが、焼酎だけでなく日本酒も兼業で製造する酒蔵が数多くあります。県内で収穫される果物などを使用したリキュール類もあり、多種多様なお酒を楽しむ事ができます。本ページでは、焼酎、日本酒の製造工程を紹介すると共に、大分県の魅力ある酒蔵をご紹介します。

Oita Prefecture, renowned for being the top hot-spring resort region in Japan, is also home to abundant nature and the historical distilleries located here engage with the serious task of sake brewing. Although barley shochu is famous among the varieties of sake produced in Oita Prefecture, there is a significant number of distilleries that manufacture sake as a secondary addition to shochu. There are also liqueurs made from fruit harvested within the prefecture as part of the diverse variety of sake available to enjoy.

This page introduces the fascinating distilleries based in Oita Prefecture and outlines the manufacturing process they use to produce their range of shochu and sake.

製造工程のご紹介 ― Making Process(大分県酒造組合提供)

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