大分県の蔵元紹介 Invitation to Oita Breweries老松酒造株式会社 OIMATSU SHUZO Co.,Ltd.

We are a long standing brewery, established in 1789, bringing traditional techniques to the modern world. We continue to strive to further improve our sake brewing until perfected, while putting our heart and soul into making delicious sake appreciated far and wide. When it comes to our shochu production, we begin by using long-term aging in oak barrels ahead of other brewers, and have dispatched numerous oak barrel-aged bottles of shochu throughout the world.

麦焼酎41度 麹屋伝兵衛(こうじやでんべい)

焼酎

原料:麦・麦麹
蒸留方法:減圧・常圧
アルコール度数:41度
容量:720ml
国内小売価格:2,600円(消費税抜)

長期熟成された41度の本格大分麦焼酎。 マイルドな味わい。ほのかな樽の香りで飲み易いタイプ。高いアルコール度数なので、ロックでしっかり味わっていただくのがお勧めです。

Koujiyadenbei

Shochu

Materials:barley, barley-koji
Distillation:vacuum distillation/atmospheric distillation
Alcohol content:41%
Volume:720ml
Domestic Retail price:JPY2,600 exclude consumption tax

This is a 41% proof, genuine Oita barley shochu that has been aged for a long time.
It has a mild taste. An extremely palatable shochu infused with the aroma of its cask. The alcohol content is high, so we recommend drinking this on the rocks to experience its true taste.

特別純米酒14度 山水(さんすい)

清酒

カテゴリ:特別純米酒
原料米:麹米・五百万石/掛米・アケボノ
精米歩合:60%
日本酒度:+1
酸度:1.5
アミノ酸度:1.5
アルコール度数:14%
容量: 720ml
国内小売価格:1,100円(消費税抜)

九州の小京都、名水の里と歴史の町で知られる”天領日田”
創業1789年の蔵元より、伝承された技に盆地特有の厳寒な気候と清冽な伏流水で仕込み、しっかりとしたふくらみある味わい、すっきりとしたキレのある味覚を醸しだしています。

Sansui

Japanese Sake

category:pure-rice sake
Rice:Gohyakumangoku/Akebono
rice-polishing rate:60%
sake meter value:+1
acidity:1.5
amino acid content:1.5
Alcohol content:14%
Volume:720ml
Domestic Retail price:JPY1,100 exclude consumption tax

Tenryo Hita is an historical town that is known as Kyushu’s little Kyoto and is home to a famous spring.
Our sake brewery was established in 1789. Since then we have been brewing sake with a strong robust flavor and refreshing aftertaste, using the same clear ground water that was used traditionally, being unique to basins with harsh winter climates.

本格梅酒14度 閻魔梅酒(えんまうめしゅ)

リキュール

原料:麦焼酎・梅・糖類
アルコール度数:14度
容量:720ml
国内小売価格:1,250円(消費税抜)

創業 寛政元年、二百二十余年の酒蔵が造る本格梅酒。“麦焼酎 閻魔” の原酒を使い丁寧に大粒の大分県産をメイン(福岡産・佐賀産も使用)に鴬宿梅(おうしゅくばい)を漬け込み、約2年ほど熟成させたすっきりとした中にも味わいのある梅の実を贅沢に使用した本格梅酒です。
水割り、冷やしてそのまま、オンザロック(氷を浮かべて)、お湯割り、カクテルベースなど、お好みに合わせてお楽しみ頂けます。

Enmaumeshu

Liqueur

Materials:barley-shochu, plum, sugar
Alcohol content:14%
Volume:720ml
Domestic Retail price:JPY1,250 exclude consumption tax

Established in 1789, we are a brewery with over 220 years of experience. This is our genuine umeshu (plum liqueur). Large “Oshukubai” ume plums, mainly from Oita Prefecture (in addition to Fukuoka and Saga Prefectures), are pickled in “Enma barley shochu” and allowed to mature for approximately two years. This is a genuine umeshu with a refreshing taste that uses only the most luxurious of ume plums.
It is best enjoyed however preferred, whether mixed with water, chilled and served as is, on the rocks (over ice), mixed with hot water, or as a cocktail base.

お問い合わせ先

会社名
老松酒造株式会社
住所
大分県日田市大鶴町2912
E-mail
h-itou@oimatsu.co.jp
ウェブサイト
http://www.oimatsu.com/外部サイトへ、新しいウィンドウで開きます

Contact information

Company Name
OIMATSU SHUZO Co.,Ltd.
Access
2912 otsuru-machi,Hita-city,Oita,JAPAN
E-Mail
h-itou@oimatsu.co.jp
Website
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2020年7月更新