JETRO Budapest Food Seminar

May 23, 2016

New tastes in the Hungarian cuisine / Új ízek a magyar konyhában

Date: 2016. May. 23

Attendance: 38 (Restaurant:14, Media:7, Food Expert:3)

 

JETRO Budapest has also the aim to promote Japanese quality and healthy food ingredients’ consumption in Hungary with spreading useful knowledge on them. Therefor we organize food tasting events with demonstrations of how these ingredients can be used for cooking even Hungarian or international dishes, how they can be consumed, why they are so healthy, and even more, providing further information about cultural background of these products’ birth, preparation and consumption.

The latest food event was on May 23rd, right after the Bocus d’Or Europe Final held in Hungary and won by Hungarian chef, Mr. Tamás Széll. For this event – called KOJI, healthy Japanese ingredients in the Hungarian cuisine:link, organized together with the Japan Embassy and Makifood, we invited restaurants chefs and other gastro-experts, where they could watch and participate in the interactive performance of Maki Stevenson, the Makifood School Chef. She was preparing a three-course menu, while explaining about the seasoning items advantages, differences and possibilities. Participants had the chance to taste ingredients, compare the different types and finally enjoy the menu’s meals while also tasting some sake types. Through this event gastro-persons could discover new tastes, new possibilities of seasonings, could get new ideas for cooking, for combining new flavors and even discuss their questions about using and preparing Japanese food items.

Let’s enjoy Japanese tastes! Cheers for your health!

 

 

Új ízek a magyar konyhában!

A JETRO budapesti irodájának egyik küldetése az egészséges, jó minőségű japán élelmiszerek, főzési alapanyagok magyarországi fogyasztásának ösztönzése; új, izgalmas ízek megismertetése a magyar fogyasztóval. Ehhez szükség van a még hiányos tudás bővítésére, ezért kóstolással egybekötött bemutatókat szervezünk, melyen a részt vevők megtapasztalhatják ezen japán alapanyagok felhasználását akár magyar vagy nemzetközi ételek elkészítésében is. Valamint láthatják a különböző  fogyasztási, felhasználási lehetőségeket, megtudhatják miért egészséges egy-egy termék, sőt kulturális háttérinformációhoz is juthatnak a termék keletkezését, elkészítését és hazai fogyasztását illetően is.

Legutóbbi rendezvényünk éppen a Bocus d’Or Europe magyarországi döntője után néhány nappal, május 23-án volt, mely versenyt a magyar séf, Széll Tamás nyert. A Koji, egészséges japán alapanyagok a magyar a konyhában címmel meghirdetett rendezvényünkre:link, melyet a Japán Nagykövetséggel és a Makifood Főzőiskolával együtt szerveztünk, éttermek séfjeit és gasztro-szakembereket hívtunk meg. Maki Stevenson, a Makifood Főzőiskola séfjének interaktív bemutatója során a vendégek sok mindent megtudhattak az alapanyagok előnyeiről, felhasználhatóságaikról, a köztük lévő különbségekről, mely utóbbit saját ízlelőbimbóikkal is megtapasztalhatták, és a végül a 3-fogásos menüt is végigkóstolhatták néhány fajta szaké kíséretében. A sikeres rendezvény során a gasztronómia különböző szakemberei új ízeket, ízkombinációkat fedezhettek fel, megismerhettek újabb felhasználási módokat, ötleteket ízesítésre, valamint megvitathatták felmerülő kérdéseiket a felhasználás, elkészítés kapcsán.

Élvezzék a japán ízeket! Egészségükre!