„Easy and quick in everyday gastronomy with Japanese ingredients”

Feb 23, 2017

JETRO Budapest organized and held a food product workshop and tasting event on February 23rd, 2017, in Budapest

with the cooperation of Maki chef – leader of Culinary Institute of Europe ., and the Japan Embassy of in Hungary.

The venue was full of food distributors, owners and chefs of restaurants, interested in Japanese food products.

3 Japanese companies operating in Europe, introduced their  activity, their food products and the simple way of preparing  dishes from those items.  With using these food ingredients, one can quickly and easily make an everyday Japanese style dish ready, either at home, or at a party.  The possible distribution channels were also a matter of the workshop. Each demonstration was followed by tasting, and finally the participants had the chance for business negotiations as well.

We encourage you to use Japanese ingredients and enjoy the meals made with them!

 

„Egyszerűen és gyorsan japán alapanyagokkal a hétköznapi gasztronómiában”

címmel, a JETRO Budapest gasztronómiai termékbemutatót és kóstolót szervezett  2017. február 23-án Budapesten,

Maki chef - a Culinary Institute of Europe vezetője -, és a Magyarországi Japán Nagykövetség együttműködésével.

Az eseményen a rendezvényterem megtelt mintegy 30 élelmiszerforgalmazó, étteremtulajdonos, séf és más területről érkező gasztronómiai szakemberrel.

3 Európában működő japán élelmiszeripari cég képviselője mutatta be tevékenységüket, termékcsaládjaik különböző fajtáit és azok könnyed felhasználási lehetőségeit, érintve a forgalmazás lehetséges csatornáit, s végül kóstolóval fűszerezték meg az előadást. A kínált ételek ezúttal a japán emberek által mindennap fogyasztott termékek voltak, mint például ramen – tésztaféle -, algasaláta, szusi ízesítők – toppings -, okonomijaki, stb. A bemutatott alapanyagok és a Magyarországon is beszerezhető összetevők együttes felhasználásával egyszerűen varázsolhatunk japán stílusú ételeket az asztalunkra.

Az esemény végén üzleti megbeszélésekre nyílt lehetőség a részt vevők között, mely bíztató kapcsolatokat alapozott meg. Remélhetőleg ennek köszönhetően egyre több japán étellel találkozhatunk hétköznapi étkezéseink alkalmával is, illetve mind többen készítenek egyszerű, gyors étkeket ezek felhasználásával.

Használják őket bátran, és fogyasszák élvezettel!