JAPANESE SEAFOOD TESTING EVENT - zapraszamy na spotkania z producentami i dostawcami owoców morza pochodzenia japońskiego
Feb 01, 2024
English is below.
W dniu 8 lutego 2024 r. JETRO organizuje wydarzenie promujące ryby i owoce morza. Zapraszamy na spotkanie z producentami, importerami i hurtowniami z krajów UE oraz z Japonii!
W godzinach 9-12 istnieje możliwość wzięcia udziału w umawianych spotkaniach biznesowych (wyłącznie po wcześniejszym zgłoszeniu mailowym).
W godzinach popołudniowych przedstawicieli gastronomii, delikatesów, hurtowni zapraszamy do degustacji rozmaitych ryb i owoców morza.
Lista wystawców:
Ajino Kakunoya (gotowane przegrzebki) (JP)
Hokkai Suisan (sashimi z przegrzebków, katsuo tataki, sos sojowy, miso, aosa nori) (NL)
Inabata (Hamachi, przegrzebki, mrożone sushi) (D)
https://www.inabata.co.jp/english/business/division/life_industry/
JFC Austria (katsuo no tataki, przegrzebki, hon tsuyu) (AT)
Kohyo (hamachi, przegrzebki, amadai, kensaki-ika, przyprawy, słodycze, wagyu, shimeji) (NL)
Miyama Green (Sake, Yuzushu) (JP)
https://www.miyama-green.co.jp/
Rinsendo (udon, ramen, yakisoba) (JP)
Tsushima Suisan (amadai, anago) (JP)
https://www.tsushimasuisan.com/en/
Seafood Connection (NL)
https://seafoodconnection.nl/en/
Miejsce: Hotel InterContinental / sala Hemisphere, ul. Emilii Plater 49, Warszawa
Data: 8 lutego 2024 (czwartek)
Czas: 9:00 – 12:00 rozmowy B2B + degustacja (na podstawie ustalonego grafiku)
13:15 – 16:00 degustacja, krótkie rozmowy z wystawcami
Udział bezpłatny, rejestracja obowiązkowa pod poniższym linkiem:
https://forms.office.com/r/rPVgXTyPJz
W sprawie szczegółow prosimy o kontakt mailowo pod adresem
pow-info@jetro.go.jp
lub telefonicznie: +48 22 202 69 22
[English]
Meet producers, importers, and wholesalers of Japanese Seafood
JETRO is hosting a Japanese seafood promotional event on February 8, 2024. Meet producers, importers, and wholesaler from EU countries and manufacturers from Japan! Please see the participating companies (incl. url) in above text.
From 9-12 you have the opportunity for business discussions including tasting of various products (with pre-registration only).
Restaurants and retailers can try seafood products in the afternoon.
Ajino Kakunoya (boiled hotate) (JP)
Hokkai Suisan (hotate sashimi, katsuo tataki, soy sauce, miso, aosa nori) (NL)
Inabata (Hamachi, hotate, frozen sushi) (D)
https://www.inabata.co.jp/english/business/division/life_industry/
JFC Austria (katsuo no tataki, hotate, hon tsuyu) (AT)
Kohyo (hamachi, hotate, amadai, kensaki-ika, seasonings, sweets, wagyu, shimeji) (NL)
Miyama Green (Sake, Yuzu) (JP)
https://www.miyama-green.co.jp/
Rinsendo (udon, ramen, yakisoba) (JP)
Tsushima Suisan (amadai, anago) (JP)
https://www.tsushimasuisan.com/en/
Seafood Connection (NL)
https://seafoodconnection.nl/en/
Location: Hotel InterContinental / Hemisphere room, ul. Emilii Plater 49, Warszawa
Date: Thursday, February 8, 2024
Time: 9 a.m. - 12 p.m. B2B + tasting* (by appointment only)
1:15 p.m. - 4 p.m. tasting opportunity (+ quick talks with producers)
The participation is free of charge, registration through the Forms below is obligatory:
https://forms.office.com/r/rPVgXTyPJz
For more details, please contact us:
pow-info@jetro.go.jp or
+48 22 202 69 22